Faith Work Success

Wednesday, February 21, 2018

Moda - NEKAD I SAD

Zamislite situaciju u kojoj imate apsolutnu slobodu da radite na sebi, eksperimentišete u različitim oblastima izgradnje sopstvenog stila, i da pritom dobijete vaš lični pečat kao ‘nagradu’ za postignuto. Činjenica je da su naše bake, djedovi, pa i naši roditelji mogli samo da zamišljaju vrijeme u kojem će to biti moguće.

Ako se prisjetimo proteklog vijeka kroz njihove priče shvatićemo da im je sloboda različitosti bila dozvoljena, ali po cijenu ogovaranja ili odbacivanja od tadašnjeg društva, što se nikako nije smjelo desiti ako važite za osobu iz ‘dobre kuće’.
Složicete se sa mnom da nam je 21. vijek pružio priliku da budemo ‘modno različiti’ i da nas pritom niko ne osudjuje zbog toga. Ali, ako je tako zašto sve djevojke liče jedna na drugu? Da li je to zato što su nam prodavnice garderobe pune istih stvari?

Čini se da je strah od neuklapanja u ‘postojeći sistem’ veći danas, nego sto je to bio slučaj vijek ranije. Ne možemo kriviti vodeće modne kompanije jer se one snalaze i prilagodjavaju vremenu u kojem svi za sebe mogu da diktiraju pravila. Medjutim, dolazimo do problema kada sa jedne strane ta pravila odredjuje samo nekolicina, dok se na drugoj strani pojedinci strogo drže istih bez obzira na sve.

Htjeli da priznamo to ili ne, rijetkost je sresti nekoga ko njeguje sopstveni stil i koristi slobodu izbora koju više ne moramo da zamišljamo. Sve dok se trudimo da ‘kopiramo’ jedni druge, vrijeme nekad u kome nam je odredjeno šta cemo raditi i nositi, ne razlikuje se puno od vremena sad u kojem imamo priliku da stvaramo nesto novo i drugačije.

Bez obzira da li kreirate za nekoga ili kupujete nečije kreacije moj savjet bi bio da radite to isključivo zato što se vama dopada, ne gledajući da li će se to uklopiti u sistem. Sigurna sam da medju vama ima još onih koji se raduju modnom osvježenju kako na pisti tako i na ulici.

Imajte na umu da pred kraj svakog dana ostajemo sami sa svojim mislima, i da zaslužujete da imate svoj lični pečat.




No comments:

Post a Comment


Please be pattient

Instagram feed

Featured

MADEROTERAPIJA, da ili ne?

Vjerovatno ste u moru objava kako na društvenim mrežama tako i na portalima za njegu i ljepotu, mogli da čujete pojam maderoterapije. Kaka...